Rini van de Leur zeer snel in kleur

Binnen één uur kan men bij fotozaak Rini van de Leur aan de Patersstraat 10 in Venray tegenwoordig een fotorolletje laten ontwikkelen én afdrukken. Dit komt omdat de heer Van de Leur een bijzonder apparaat heeft aangeschaft om een nog betere service en kwaliteit te kunnen bieden.

Als men een fotorolletje naar een fotozaak brengt, gaat het meestal naar een groot foto-laboratorium. Daar wordt met hele moderne apparatuur het filmpje automatisch ontwikkeld en afgedrukt. De kwaliteit is zeer goed, alleen de snelheid laat te wensen over. De massale verwerking en het vervoer van fotozaak naar laboratorium en terug kosten veel tijd. Vandaar dat er fotozaken zijn die een “mini-laboratorium” hebben aangeschaft. Een “mini-laboratorium” is een apparaat dat filmpjes ontwikkelt en afdrukt in de zaak zelf.

Het gaat snel, maar de kwaliteit van de foto’s hangt voornamelijk af van degene die het apparaat bedient. In de grote laboratoria is de apparatuur volautomatisch. Het levert altijd de best mogelijke foto’s af. Veel van die apparatuur is door Agfa ontwikkeld.

Bij Rini van de Leur is nu een “Agfa Multiscanning Compactlab” geïnstalleerd, een gespecialiseerd mini-laboratorium van Agfa. Het Compactlab is een verkleinde versie van het Agfa-apparatuur in de grote laboratoria: volautomatisch, computergestuurd, snel en kwalitatief. Of met nu hoogglans, mat, kleine foto’s of hele grote foto’s bestelt, de klant krijgt van Rini van de Leur binnen één uur de best mogelijke foto’s.